Indiferent de modul în care alegi să te relaxezi, trebuie să știi că ai nevoie de o canapea cât mai confortabilă, care să împace design-ul cu calitatea și funcționalitatea.

Alegerea mobilierului pentru living, în special alegerea canapelei/colțarului, nu trebuie să fie o decizie luată la întâmplare, ci mai degrabă una studiată și testată.

Tipuri de canapele 

Canapeaua, una din piesele de mobilier esențiale dintr-un living, trebuie aleasă în concordanță cu funcționalitatea camerei. Având în vedere că este o investiție pe termen lung nu trebuie să te pripești, ci mai degrabă să studiezi toate posibilitățile.

Dacă spațiul nu îți permite alegerea unei canapele de mari dimensiuni, atunci o canapea simplă este alegerea perfectă pentru tine.

Dacă beneficiezi de un spațiu mai generos, atunci poți opta pentru o canapea cu două sau trei locuri și poți adăuga unul sau mai multe fotolii, în funcție de dimensiunile camerei. Dacă îți dorești să creezi un spațiu minimalist poți opta și pentru un șezlong pentru living.

Canapele extensibile

Marele avantaj pe care îl oferă achiziționarea unei canapele extensibile este faptul că o poți transforma într-un pat atunci când ai nevoie. Dacă plănuiești să o folosești zilnic trebuie să fii foarte atent la sistemul de rabatare/extindere, el trebuie să fie rezistent și ușor de manevrat.

Canapele fixe

Dacă nu îți faci griji în privința spațiului și ai posibilitatea să amenajezi o cameră pentru oaspeți, poți opta pentru o canapea fixă. Spre deosebire de canapelele extensibile, cele fixe sunt foarte rezistente în timp.

Canapele modulare

Marele avantaj oferit de o canapea modulară este posibilitatea de reorganizare, faptul că o putem așeza în funcție de spațiu, nevoi și preferințe personale. Pe piață vei găsi și canapele modulare extensibile.

Tipuri de colțare

Indiferent de cât de mare este locuința ta, spațiul de depozitare se va dovedi întotdeauna insuficient, așa că un astfel de model este binevenit.

Colțare fixe și colțare extensibile

Datorită formei (în L sau în U) și a funcționalității, colțarul se află în topul preferințelor. La fel ca și în cazul canapelelor, colțarele se împart și ele în fixe și extensibile. Dar, spre deosebire de o canapea fixă sau extensibilă, un colțar va ocupa mai mult spațiu, dar va putea găzdui mai mulți musafiri.

Cum alegi tapițeria canapelei sau a colțarului?

Tapițeria este un alt criteriu foarte important, cele mai populare materiale folosite pentru îmbrăcarea canapelei sunt: stofa, catifeaua, pielea și bumbacul. În mare parte, această alegere ține strict de preferințe.

Materialele sintetice se află în topul preferințelor, sunt ușor de întreținut, rezistă uzurii și se murdăresc mai greu, dar sunt mai pretențioase la scoaterea petelor dificile.

Pielea naturală este și va rămâne pentru mult timp preferata interioarelor de lux. Nu opta pentru o canapea, un colțar sau un fotoliu din piele naturală dacă ai animale de companie, deoarece aceasta poate fi zgâriată foarte ușor.

Pielea artificială este mult mai accesibilă ca preț, dar nu este la fel de rezistentă și există posibilitatea ca în timp să devină foarte inestetică din cauza crăpăturilor.

Bumbacul este accesibil ca preț, nu atrage praful, dar nu este foarte rezistent la pete și necesită un tratament special.

Citește articolul complet pe site-ul Misiunea Casa.